Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Nötmix i timjanhonung

Härlig nötmix som rostad lätt i stekpannan och sedan blandas med flytande honung och ett knippe färska timjankvistar som hackas fint. Det lilla extra till både ost och knäckebröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 1/2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka nötterna grovt. Rosta dem i en torr och het stekpanna. Blanda honung och timjan med nötterna och koka upp.
  2. Häll nöthonungen i en burk och låt den bli kall. 
  3. Till servering: Servera till ost och gärna knäckebröd.

För alla

Fri från ägg och laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd att servera till.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri ost att servera till.

Näringsvärden per dl, beräknat på 2 ½ dl (utan tillbehör).

Ingredienser

Portioner: 2 1/2 dl
  • 1 1/2 dl blandade nötter (tex hassel-pistage-cashew-pecan-valnötter)
  • 1 1/2 dl flytande honung
  • 2 tsk hackad färsk timjan
Till servering
  • ost och gärna knäckebröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2001 kJ / 478 kCal