Räkor på spett med het sås
Dessa räkor på spett med het sås är riktigt goda små aptitretare som tilltalar dina smaksinnen. Räkorna ackompanjeras av den heta såsen på bland annat crème fraiche, vitlök, sambal oelek och fisksås när du serverar spetten med ris och sallad.
Ingredienser
4 portioner
1 kg räkor med skal
3 msk olivolja
1 msk sambal oelek
1 tsk salt
Sås
2 dl lätt crème fraiche
1 - 2 vitlöksklyftor
1 - 2 msk sambal oelek
1 msk fisksås
1 tsk risvinäger
1 tsk socker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Perfekt för mig
Reine
2020-06-12vilken fisksås ska man använda?
Heidie
2007-08-15Supergott Marinera räkorna först och trä på spetten efteråt så suger de åt sig mera av marinaden, Jag tog dubbel sats av marinaden Servera med vitlöksbröd (finns djupfryst på ICA), perfekt som förrätt eller lätt kvällsvickning
Ingemar
2007-04-13