Räkor på spett med het sås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Räkor på spett med het sås

Dessa räkor på spett med het sås är riktigt goda små aptitretare som tilltalar dina smaksinnen. Räkorna ackompanjeras av den heta såsen på bland annat crème fraiche, vitlök, sambal oelek och fisksås när du serverar spetten med ris och sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina räkorna. Trä upp dem tätt på träspett. Blanda olivoljan med sambal oelek och salt. Pensla räkorna med blandningen.
  2. Grilla spetten på utegrill, i grillpanna eller i ugn ca 4 min runt om.
  3. Sås: Smaksätt lätt crème fraichen med skalad, pressad vitlök, sambal oelek, fisksås, vinäger och socker.
  4. Servera räkspetten med såsen, ris och en blandad sallad.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg räkor med skal
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 tsk salt
Sås
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk sambal oelek
  • 1 msk fisksås
  • 1 tsk risvinäger
  • 1 tsk socker
Lägg till i inköpslistan