Het soppa med lax, musslor och nudlar
Sväng ihop en het asiatisk soppa till middag. Fräs grönsaker och låt dem koka med röd peppar, fisksås, sweet chili och buljong. Hör du hur gott det låter? Sedan är det bara att lägga i lax och musslor så är maten klar.
Ingredienser
4 portioner
1/2 purjolök
2 morötter
2 vitlöksklyftor
1/2 röd spansk peppar
3 tomater
100 g färska champinjoner
2 msk olja
2 msk tomatpuré
2 msk fisksås
1 msk sweet chili
9 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
ca 300 g färsk laxfilé
1 burk musslor i vatten (1 burk motsvarar 225 g)
1/2 dl pressad limesaft
Till servering
risnudlar
färsk koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2297 KJ / 549 kCal
Fett20 g
Salt3.5 g
Kolhydrater62 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer