Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Het soppa med lax, musslor och nudlar

Sväng ihop en het asiatisk soppa till middag. Fräs grönsaker och låt dem koka med röd peppar, fisksås, sweet chili och buljong. Hör du hur gott det låter? Sedan är det bara att lägga i lax och musslor så är maten klar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj purjolöken, skala morötter och vitlök. Skiva purjolöken och morötterna i sneda skivor. Hacka vitlöken.
  2. Strimla chilin, skär tomaterna i grova tärningar och champinjonerna i tjocka skivor.
  3. Fräs purjo, morötter och vitlök i oljan i en gryta. Tillsätt chili, tomater, tomatpuré, fisksås, sweet chili och buljong. Låt det koka sakta ca 10 minuter.
  4. Skär bort skinnet från laxen och skär den i tärningar. Lägg i champinjoner och lax, låt det sjuda några minuter tills fisken är klar. Häll i musslorna med spadet och låt det bli varmt.
  5. Smaksätt med limesaft.
  6. Till servering: Servera med risnudlar och gärna grovhackad koriander.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på fisksåsen och buljongen.
Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 purjolök
  • 2 morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 röd spansk peppar
  • 3 tomater
  • 100 g färska champinjoner
  • 2 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk sweet chili
  • 9 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • ca 300 g färsk laxfilé
  • 1 burk musslor i vatten (1 burk motsvarar 225 g)
  • 1/2 dl pressad limesaft
Till servering
  • risnudlar
  • färsk koriander
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2289 kJ / 547 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer