Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sambalräkor på ungsomelett

Läcker omelett med en fyllning av räkor, mango, salladslök och lättcrème fraiche. Sambalräkor på ugnsomelett tillagas relativt enkel och tillagningstiden är under 45 minuter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp mjölken till omeletten i en kastrull och låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Vispa samman mjölken med mjöl, ägg och salt i en bunke. Häll omelettesmeten i en lätt smord ugnssäker form. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
  4. Skala räkorna. Skölj och strimla salladslöken. Skala, kärna ur och skär mangon i små tärningar.
  5. Värm crème fraichen i en kastrull. Smaka av med sambal oelek och salt. Blanda i löken och låt puttra några min. Vänd i räkor och mango.
  6. Fördela räkröran på den färdiga omeletten. Servera med en blandad sallad och bröd.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till ris-, soja- eller havrebaserad mjölkersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl mjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • 4 ägg
  • 1/2 tsk salt
Fyllning
  • 500 g räkor med skal
  • 1 knippa salladslök
  • 2 mango
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 krm salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?