Denna fläskfilé med nordafrikansk touch marinerar du i hemmagjord harissa, en kryddig sås på bland annat paprika, vitlök, koriander, tomatpuré och chilifrukter. Chilin ger harissan ett sting som passar den grillade fläskfilén alldeles utomordentligt.
Ett recept från:
Buffé
nr 8,
2004
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jaana
2021-03-15Kan man förbereda detta mer än 3 timmar i förväg utan att det finns risk att köttet blir dåligt?
Redaktionen ICAse
2021-03-17Hej Jaana! Köttet kan ligga i marinaden i kylen längre än 3 timmar om det var det du tänkte på. När du väl har tillagat köttet så bör den serveras alternativt kylas ner och förvaras kallt tills det är dags att äta upp det. Hälsningar Elina
Paula
2005-07-03Jag gjorde det superenkelt, blandade färdig harissapuré med lite olja och persikospad, grillade köttet i våran utegrill samtidigt som frysta småbaguetter gräddades på densamma. Serverades med en läskande melonsallad (Galliamelon, honungsmelon, äpple, salladsblad, gula plommontomater) och tsatsikin förståss! Gott så det smälte i munnen...
Tomas
2005-05-01Efter en lång idétorka vad gäller mat, så kom vi på ica´s recept utbud. Fläskfién låg ikylen så det vara bara att söka bland recepten. Vi serverade filén med hasselbackspotatis, en grönsallad och tzatziki efter recept av en grekisk krögare på korfu. Det var helt otroligt så gott. Det här måste prövas av flera.