Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Harissamarinerad fläskfilé

Denna fläskfilé med nordafrikansk touch marinerar du i hemmagjord harissa, en kryddig sås på bland annat paprika, vitlök, koriander, tomatpuré och chilifrukter. Chilin ger harissan ett sting som passar den grillade fläskfilén alldeles utomordentligt.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Puré: Dela, kärna ur och skär paprikan i grova bitar. Stek bitarna i olja tills de fått fin färg. Lägg över på ett fat och låt svalna.
  2. Dela, kärna ur och grovhacka chilifrukten. Skala och grovhacka vitlöken. Mixa paprika, chili, vitlök, koriander, tomatpuré, salt och peppar i matberedare eller med mixerstav till en ganska slät puré.
  3. Putsa fläskfilén fri från senor. Skär tvärs över i 2 cm tjocka skivor. Platta till dem lätt med handen.
  4. Lägg köttet i en långpanna. Bre på harissapurén, täck med plastfolie och låt marinera i kylen i ca 3 timmar.
  5. Stek eller grilla köttet ca 3 minuter på varje sida. Vänd köttet under stekningen så att marinaden inte bränns.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 kg fläskfilé
Harissapuré
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olivolja
  • 4 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer