Harissamarinerad fläskfilé
Denna fläskfilé med nordafrikansk touch marinerar du i hemmagjord harissa, en kryddig sås på bland annat paprika, vitlök, koriander, tomatpuré och chilifrukter. Chilin ger harissan ett sting som passar den grillade fläskfilén alldeles utomordentligt.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2004
Ingredienser
6 portioner
1 kg fläskfilé
Harissapuré
1 röd paprika
1 msk olivolja
4 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
2 vitlöksklyftor
1 tsk malen koriander
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan man förbereda detta mer än 3 timmar i förväg utan att det finns risk att köttet blir dåligt?
Jaana
2021-03-15Hej Jaana! Köttet kan ligga i marinaden i kylen längre än 3 timmar om det var det du tänkte på. När du väl har tillagat köttet så bör den serveras alternativt kylas ner och förvaras kallt tills det är dags att äta upp det. Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-03-17Jag gjorde det superenkelt, blandade färdig harissapuré med lite olja och persikospad, grillade köttet i våran utegrill samtidigt som frysta småbaguetter gräddades på densamma. Serverades med en läskande melonsallad (Galliamelon, honungsmelon, äpple, salladsblad, gula plommontomater) och tsatsikin förståss! Gott så det smälte i munnen...
Paula
2005-07-03Efter en lång idétorka vad gäller mat, så kom vi på ica´s recept utbud. Fläskfién låg ikylen så det vara bara att söka bland recepten. Vi serverade filén med hasselbackspotatis, en grönsallad och tzatziki efter recept av en grekisk krögare på korfu. Det var helt otroligt så gott. Det här måste prövas av flera.
Tomas
2005-05-01