Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Het tomat- och chilisås

Het tomat- och chilisås är alldeles perfekt till grillat och inte en lek för den känslige. Basen i såsen är chilifrukter, eller spansk peppar, samt krossade tomater, därefter tillsätter du kryddor och lök. En brutal hemmagjord chilisås att bjuda på!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och skär chilin i bitar. Skala och skär morot och lök i bitar. Finhacka vitlöken.
  2. Lägg alla ingredienser i en mixer och kör tills det finfördelats. Låt det stå svalt i ett dygn.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 12 färska chilifrukter t ex spansk peppar
  • 1 morot
  • 2 salladslökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 2 persiljestjälkar
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 msk strösocker
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan