Het tomat- och chilisås

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
1
Het tomat- och chilisås

Het tomat- och chilisås är alldeles perfekt till grillat och inte en lek för den känslige. Basen i såsen är chilifrukter, eller spansk peppar, samt krossade tomater, därefter tillsätter du kryddor och lök. En brutal hemmagjord chilisås att bjuda på!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2004

Het tomat- och chilisås

Ingredienser

10 portioner
12   färska chilifrukter t ex spansk peppar
1   morot
2   salladslökar
3   vitlöksklyftor
1   burk krossade tomater (à 400 g)
2   persiljestjälkar
2 msk  olivolja
1/2 msk  strösocker
1 tsk  salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Men jag har gjort det annorlunda, dels tar jag med chilifröna (det är ju ofta de som är de starka) och för att göra såsen hållbarare så har jag fräst vitlök och chili ett par minuter i oljan sedan tillsatt salladslök och riven morot, fräst lite kort innan jag tillsatt resten (tomat, persilja, socker och salt). Därefter har det fått koka till morötterna blivit genomkokta (mjuka) ca 20-30min. När det är färdigkokt, mixar jag det med stavmixern, till en puré. Slutligen hälls den varma purén upp i rena varma glasburkar på med lock (låt kallna upp och ner, så förseglas den bättre). Nu håller chilisåsen oöppnad i säkert ett år, i ett mörkt och om möjligt svalt utrymme.

Sara

2022-09-05

Testa liknande recept

Äppelchutney med chili
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tabascosås
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hot sauce
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Het chokladsås
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Het chilipasta med kräftstjärtar
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lingonketchup
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga