Het lövbiff med ingefära och soja

Strimlad lövbiff snabbt i en het panna tillsammans med salladslök och sockerärtor – inte helt olikt en wok! Lövbiffen och grönsakerna rörs sedan ihop med en blandning av ingefära, sweet chili och japansk soja. Serveras med en härlig sallad med asiatisk dressing av lime, soja och rostade sesamfrön.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2013

Ingredienser
4 portioner
4 port ris, gärna jasminris eller äggnudlar
1 lime
1 msk riven färsk ingefära
2 msk sweet chilisås
2 msk soja gärna japansk
150 g sockerärtor
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 msk sesamfrö
1 cosmopolitan sallad
ca 600 g lövbiff
1 msk olja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1947 KJ / 464 kCal
Fett8.6 g
Kolhydrater53.8 g
Protein40.1 g

Kommentarer
8 stMycket gott och enkel att göra!
Britt
Den tråkiga lövbiffen får ett nytt liv med detta recept. Otroligt gott!
Anne
Mycket gott! Fräsch sallad 👌🏻
Malin
Mycket gott! Kommer att gå på repris
Mitra
Supergott! Bytte salladen mot pak choy . Lättlagat
Lena
Supergott n
Lena
Detta recept var toppen. Gott enkelt och snabbt. Jag bytte ut sockerärtorna mot färsk vitkål. Tog vad jag hade hemma. Blev så gott. 👍
Gun
Jag hade även i strimlad vitkål och portabello svamp och stekte med de övriga grönsakerna. Fick därför ha i mera sweetchilisås och soja. Tog mushroom soya då jag tycker den är godast. Blev supergott, verkligen som jag tänkt mig!!👍👍😋
Angelica