Het krabbdipp

Betyg 3.9 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Het krabbdipp

Den här chiliheta krabbdippen är inget för fetträdda… Men det är svårt att låta bli att dubbeldippa! Krabbkött blandas med ost och majonnäs till en krämig röra som värms i ugnen. Fram med lilla kniven och bre på crostini eller rostat bröd. Perfekt tilltugg!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014

Het krabbdipp

Ingredienser

6 portioner
1 burk krabba (à ca 170 g)
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 salladslökar
2 dl riven lagrad ost (t ex västerbottensost)
2 dl majonnäs
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
crostini till servering

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Både jag & min 14-åring älskar denna, både som förrätt & som snack framför tv:n! Har gjort den flera gånger - har Hellman's mayo som är lite syrligare än vanlig svensk majonnäs.

    Cecilia

  • Så himla god! Bytte hälften av majonnäsen till créme fraiche 34%, funkade men kanske spelar de sparade kalorierna inte så stor roll, med tanke på resten av rätten � Riktigt bra rätt medan man väntar på grillen!

    Benny

Näringsvärde per portion

Energi1578 KJ / 378 kCal
Fett32 g
Salt1.52 g
Kolhydrater15 g
Protein9 g

Testa liknande recept

  • Krabba med tabascomajonnäs
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Krabbpaj med spenat och dill
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Krabba med äpple och avokado
    Betyg 2.9 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Crab linguine med citron
    Betyg 3.3 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad