Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Savoykål med parmaskinka och timjan

Lyxig savoykål med härlig smak av smörfräst vitlök och färsk timjan. Linda in din savoykål i tunna skivor parmaskinka och servera den till pannbiff och potatismos.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovhacka löken. Strimla savoykålen.
  2. Hetta upp olja och smör i en kastrull. Fräs lök och vitlök mjuk i ca 5 minuter.
  3. Rör ner kålen. Tillsätt några kvistar färsk timjan. Salta och peppra. Häll på vattnet.
  4. Lägg på ett lock och låt sjuda på medelstark värme i ca 10 minuter eller tills kålen blivit mjuk. Ta av från värmen och låt svalna något.
  5. Fördela ca 2 msk kål på varje skiva parmaskinka och rulla försiktigt ihop till rullar.
  6. Servera rullarna som tillbehör till pannbiff med potatismos.

I näringsberäkningen ingår pannbiff och potatismos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 400 g savoykål
  • 2 msk finhackad vitlök
  • 1 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • ev färsk timjan
  • salt och peppar
  • 1/2 dl vatten
  • 1 paket parmaskinka i tunna skivor (à 80 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2213 kJ / 529 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden