Hemmagjorda marsipanägg

Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
1
Hemmagjorda marsipanägg

Imponera på kollegorna och ta med dig hemmagjorda marsipanägg till fikat. Det går snabbt att tillaga och de små äggen har en smaskig smak av sötmandel och choklad.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2003

Hemmagjorda marsipanägg

Ingredienser

1 sats
5 dl  skållad och skalad sötmandel
2 dl  florsocker
3 msk  vatten
1 tsk  gul hushållsfärg
smält choklad

För alla

Kontrollera noga innehållet i chokladen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Det jag önskade mig av "receptet" var exempel på hur man kan göra olika figurer!

Katarina

2004-12-04

Näringsvärde per portion

Energi10555 KJ / 2523 kCal
Fett173 g
Salt0.1 g
Kolhydrater168 g
Protein66 g

Testa liknande recept

Brända rosa mandlar
Betyg 2.9 av 5.
66 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hemgjord mandelkonfekt
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Mandel- & fikonbollar
Betyg 3.2 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chokladdoppade lakritsmandlar
Betyg 3.2 av 5.
38 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nougatägg med hackad mandel
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Choklad- och pistagerutor
Betyg 2.8 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga