Brända rosa mandlar
Brända mandlar är klassiskt julgodis – men sött och gott nog att avnjutas även under andra delar av året. Här färgas de kanderade mandlarna rosa med röd hushållsfärg. Men det står var och en fritt att färga dem gula, gröna, blå eller varför inte lila?
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014
Ingredienser
8 portioner
200 g sötmandel
4 dl socker
2 dl vatten
1/2 tsk röd hushållsfärg
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1357 KJ / 324 kCal
Fett13 g
Salt0.01 g
Kolhydrater46 g
Protein5 g
Kommentarer
Du ngn tar inte alls! För mycket vatten!
Maria
2023-12-23I steg 2 så kokade jag länge, gick på färg och konsistens och gick först vidare när den var fluffig,klibbig och ljusbrun. Steg 4 gick riktigt snabbt. Fick ett bra resultat
Mårten
2020-12-22Det mesta av sockret ligger i kastrullen eller löst bredvid. Ytterst lite fastnade på mandlarna. hade skållat dem, och sett till att de var riktigt torra.
Kristina
2019-12-19Hej Kristina! Rörde i mandlarna hela tiden? Det viktiga är att man hela tiden rör så att sockret fastnar på mandlarna. Hoppas att du vill testa receptet igen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2019-12-20