Hemmagjord gnocchi

Betyg 4.2 av 5.
29 personer har röstat
10
Hemmagjord gnocchi

Potatisgnocchi är enklare än du tror att göra själv. Kokt potatis, mjöl och ägg utgör grunden i detta recept på gnocchi där degen knådas, rullas och formas innan den kokas och serveras med valfria tillbehör.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Hemmagjord gnocchi

Ingredienser

4-6 portioner
900 g  fast potatis (t ex amandine, colomba eller melody)
2   ägg
1 tsk  salt
3 - 4 dl  vetemjöl (+ extra till utbakning)

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
29 personer har röstat

Kommentarer

När jag hade mjöl enligt receptet tyckte jag att de blev för mjuka och smakade mer som en tjockare potatisplätt än gnocchi. Körde i mer mjöl så jag kunde rulla i handen knappt utan mjöl och då blev de mer som den gnocchi jag ätit förut.

Angelica

2024-03-02

Enkelt att göra, en smula tidskrävande och behövde lite mer salt.

Lena

2023-08-20

Intressant att folk har problem med receptet... Använd lite tankekraft så blir det bra! Come on!!!!

Vega

2023-07-28

Näringsvärde per portion

Energi1782 KJ / 427 kCal
Fett4 g
Salt2 g
Kolhydrater81 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Hemmagjord gnocchi med brynt smör och salvia
Betyg 4.4 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatisgnocchi med fänkålssås
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gnocchi med parmesan
Betyg 2.6 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Spenatgnocchi med ricotta
Betyg 4.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pumpagnocchi med svampsås och bakade körsbärstomater
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gnocchi på rotselleri med ricotta och svamp
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga