ÖVER 60 MIN | Medel

Hemmagjord gnocchi

Potatisgnocchi är enklare än du tror att göra själv. Kokt potatis, mjöl och ägg utgör grunden i detta recept på gnocchi där degen knådas, rullas och formas innan den kokas och serveras med valfria tillbehör.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av och låt svalna lite. Pressa genom potatispress i en bunke. Blanda med ägg och salt till ett mos.
  2. Arbeta in mjölet, lite i taget, till en smidig deg. Degen ska vara ganska lös men kan formas med hjälp av mjölade händer.
  3. Rulla degen till 2–3 cm tjocka rullar på mjölad bänk. Skär i 3 cm stora bitar. Tryck till lätt med gaffel och lägg på mjölat underlag.
  4. Koka upp rikligt med saltat vatten i en stor kastrull. Koka gnocchin i omgångar ca 5 minuter, de är klara när de flyter upp till ytan. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4-6
  • 900 g fast potatis (t ex amandine, colomba eller melody)
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 3 - 4 dl vetemjöl (+ extra till utbakning)

Näringsvärde
Per portion

Energi 1782 kJ / 427 kCal