Hemmagjord gnocchi
Potatisgnocchi är enklare än du tror att göra själv. Kokt potatis, mjöl och ägg utgör grunden i detta recept på gnocchi där degen knådas, rullas och formas innan den kokas och serveras med valfria tillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020
Ingredienser
4-6 portioner
900 g fast potatis (t ex amandine, colomba eller melody)
2 ägg
1 tsk salt
3 - 4 dl vetemjöl (+ extra till utbakning)
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1782 KJ / 427 kCal
Fett4 g
Salt2 g
Kolhydrater81 g
Protein12 g
Kommentarer
När jag hade mjöl enligt receptet tyckte jag att de blev för mjuka och smakade mer som en tjockare potatisplätt än gnocchi. Körde i mer mjöl så jag kunde rulla i handen knappt utan mjöl och då blev de mer som den gnocchi jag ätit förut.
Angelica
2024-03-02Enkelt att göra, en smula tidskrävande och behövde lite mer salt.
Lena
2023-08-20Intressant att folk har problem med receptet... Använd lite tankekraft så blir det bra! Come on!!!!
Vega
2023-07-28