Hemmagjord gnocchi

14
3
Hemmagjord gnocchi

Potatisgnocchi är enklare än du tror att göra själv. Kokt potatis, mjöl och ägg utgör grunden i detta recept på gnocchi där degen knådas, rullas och formas innan den kokas och serveras med valfria tillbehör.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Hemmagjord gnocchi

Ingredienser

4-6 portioner
900 g fast potatis (t ex amandine, colomba eller melody)
2 ägg
1 tsk salt
3 - 4 dl vetemjöl (+ extra till utbakning)

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Hanna

2022-04-25

Blev supergott! Gjorde dessa med svampsås och det blev otroligt gott! Jag gjorde dock bitarna minsta än vad som stod i receptet så det kanske är nyckeln till framgång?

Lenka

2021-04-29

Jag hpller med om att de inte blev som väntat. Gjorde mina 2x2 cm och de svällde upp något fruktansvärt mycket. Ni skriver att de är klara när de flyter upp till ytan men mina flöt upp efter 30 s. Men då kan de inte vara klara. När jag tog upp dem var de mest bara slajmiga klumpar och vissa hade t.o.m. gått sönder. Känns inte som att receptet är noggrant testat.

Johan

2020-11-07

Måste vara något fel. Gjorde dessa helt enligt recept men ser inte alls ut som de på bilden. Man skulle ha 2-3 cm rullar och skära 3 cm bitar. Då blev bitarna 3x3 cm rundlar och när man plattade till dem något så blev de enorma monster! Enligt bilden ser de snarare ut som om man ska skära 0,5-1 cm bitar.

Näringsvärde per portion

Energi 1782 KJ / 427 kCal
Fett 4 g
Salt 2 g
Kolhydrater 81 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Banana bread
Ostpaj med dill
Kardemummakringlor
Kräftpaj
Enkel jorgubbstårta
Banankaka