Hemmagjord gnocchi

Betyg 4.1 av 5.
21 personer har röstat
7
Hemmagjord gnocchi

Potatisgnocchi är enklare än du tror att göra själv. Kokt potatis, mjöl och ägg utgör grunden i detta recept på gnocchi där degen knådas, rullas och formas innan den kokas och serveras med valfria tillbehör.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Hemmagjord gnocchi

Ingredienser

4-6 portioner
900 g  fast potatis (t ex amandine, colomba eller melody)
2   ägg
1 tsk  salt
3 - 4 dl  vetemjöl (+ extra till utbakning)

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Viktigt att steka de! Tips är att steka de i brynt smör smaksatt med salvia.

Ella

2023-05-02

De har ju glömt sista steget, vilket är att steka dem i smör efter att de kokat..

Tom

2023-04-17

Gjorde som det stod i receptet och provade att koka i 5 min och provade plocka upp de när de flöt upp. Smakade inte bra och blev som en gegga när de låg ihop.

Louise

2023-03-13

Näringsvärde per portion

Energi1782 KJ / 427 kCal
Fett4 g
Salt2 g
Kolhydrater81 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Hemmagjord gnocchi med brynt smör och salvia
Betyg 4.3 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatisgnocchi med fänkålssås
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gnocchi med parmesan
Betyg 2.6 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Spenatgnocchi med ricotta
Betyg 4.6 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pumpagnocchi med svampsås och bakade körsbärstomater
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gnocchi på rotselleri med ricotta och svamp
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga