Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kumminfärskost med örter

Att göra egen färskost är inte så svårt som det låter. För detta goda recept på kumminfärskost med örter använder du basilika, filmjölk, gräddfil, spiskummin, gräslök, vitlök och pinjenötter. Hemgjord färskost passar utmärkt till kavring och kall öl!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 700 g färskost portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm filmjölk och gräddfil till 45-50°C i en kastrull. Låt svalna något och häll massan i en silduk. Låt stå i kylskåp och droppa minst 6 timmar, gärna över natten.
  2. Salta massan något och dela den i 2 delar.
  3. Blanda kumminfrön i den ena delen. Forma till en boll och rulla i gräslök.
  4. Blanda pressad vitlök och pinjenötter i den andra delen. Forma till en boll och rulla i basilika.
  5. Gott till kavring, rädisor och kall öl. Håller sig minst en vecka, övertäckt i kylskåp.

Ingredienser

Portioner: 700 g färskost
  • 1 dl hackad basilika
  • 2 l filmjölk (3%)
  • 6 dl gräddfil
  • salt
  • 1 1/2 msk spiskumminfrön
  • 1 dl hackad gräslök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk hackade pinjenötter
Lägg till i inköpslistan