Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Grönkålssallad från Fjärås

En krispig grönkålssallad från Fjärås som går snabbt att göra. Den härliga dressingen med äppelbitar, filmjölk, gräddfil och socker får en fin smak av pepparrot och citronjuice före du blandar allt med den rivna kålen. Servera direkt!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj kålen väl. Ansa, skär bort stjälkarna och riv kålen i bitar.
  2. Dela, kärna ur och finhacka äpplet. Blanda med resten av ingredienserna till dressingen. Krydda med salt och peppar.
  3. Blanda kålen med dressingen och servera genast.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri filmjölk och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt filmjölk och gräddfil mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 6
  • 300 g färsk grönkål (gärna färdigskuren i påse)
Dressing
  • 1/2 syrligt äpple
  • 4 msk filmjölk
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk socker
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 1/2 msk färskriven pepparrot
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare