Grönkålssallad från Fjärås
En krispig grönkålssallad från Fjärås som går snabbt att göra. Den härliga dressingen med äppelbitar, filmjölk, gräddfil och socker får en fin smak av pepparrot och citronjuice före du blandar allt med den rivna kålen. Servera direkt!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010
Ingredienser
6 portioner
300 g färsk grönkål (gärna färdigskuren i påse)
Dressing
1/2 syrligt äpple
4 msk filmjölk
1 dl gräddfil
1 msk socker
1 msk färskpressad citronjuice
2 - 2 1/2 msk färskriven pepparrot
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En favorit på julbordet!
Helena
2017-12-17Toppen god sallad, har gjort den till julbordet och har blivit en favorit.
Maria
2014-12-14Hej Annika! Denna friska syrliga sallad passar bra till julbordets feta och salta smaker.
Redaktionen
2013-01-08