Grönkålssallad från Fjärås

Betyg 3.1 av 5.
89 personer har röstat
4
Grönkålssallad från Fjärås

En krispig grönkålssallad från Fjärås som går snabbt att göra. Den härliga dressingen med äppelbitar, filmjölk, gräddfil och socker får en fin smak av pepparrot och citronjuice före du blandar allt med den rivna kålen. Servera direkt!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010

Grönkålssallad från Fjärås

Ingredienser

6 portioner
300 g färsk grönkål (gärna färdigskuren i påse)

Dressing

1/2 syrligt äpple
4 msk filmjölk
1 dl gräddfil
1 msk socker
1 msk färskpressad citronjuice
2 - 2 1/2 msk färskriven pepparrot
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
89 personer har röstat

Kommentarer

En favorit på julbordet!

Helena

2017-12-17

Toppen god sallad, har gjort den till julbordet och har blivit en favorit.

Maria

2014-12-14

Hej Annika! Denna friska syrliga sallad passar bra till julbordets feta och salta smaker.

Redaktionen

2013-01-08

Testa liknande recept

Grönkålsfärskost med pepparrot
Betyg 3.2 av 5.
93 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemlagad ruccolafärskost
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgjort smör
Betyg 4.1 av 5.
32 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Nypon- och fildrink
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Äggost
Betyg 3.1 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Råglevain med falukorv och krämig grönkål
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga