Grönkålssallad från Fjärås

86
4
Grönkålssallad från Fjärås

En krispig grönkålssallad från Fjärås som går snabbt att göra. Den härliga dressingen med äppelbitar, filmjölk, gräddfil och socker får en fin smak av pepparrot och citronjuice före du blandar allt med den rivna kålen. Servera direkt!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010

Grönkålssallad från Fjärås

Ingredienser

6 portioner
300 g färsk grönkål (gärna färdigskuren i påse)

Dressing

1/2 syrligt äpple
4 msk filmjölk
1 dl gräddfil
1 msk socker
1 msk färskpressad citronjuice
2 - 2 1/2 msk färskriven pepparrot
1/2 tsk salt
1 krm peppar

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri filmjölk och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt filmjölk och gräddfil mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

86

Kommentarer

Helena

2017-12-17

En favorit på julbordet!

Maria

2014-12-14

Toppen god sallad, har gjort den till julbordet och har blivit en favorit.

Redaktionen

2013-01-08

Hej Annika! Denna friska syrliga sallad passar bra till julbordets feta och salta smaker.