Donut holes
Donut hole – alltså hålet i en munk – har gett namn till en ny baktrend: ett recept där man gör friterade munkbollar med ynka fyra ingredienser, nämligen vetemjöl, bikarbonat, socker och filmjölk. Smeten spritsas till bollar och friteras innan bollarna slutligen rullas i socker.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020
Ingredienser
6-8 portioner
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 1/4 dl filmjölk eller naturell yoghurt (3%)
ca 1 l neutral olja (till fritering)
strösocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på 6 port.
Energi746 KJ / 178 kCal
Fett9 g
Salt0.02 g
Kolhydrater23 g
Protein2 g
Kommentarer
Tips på tillbehör till? Annars enkelt och gott
Lisa
2020-09-30Hej Lisa! En kopp kaffe passar alltid ;) Ringla lite dulce de leche, sylt, kola- eller chokladsås över mini munkarna är vårt tips. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-09-30Svin enkelt och gott
Anna-lena
2020-09-26