Hemgjorda bagels

Gör egna bagels! Saftiga hemgjorda bagels till frukost eller brunch är svårslaget, och enklare att baka än du tror. Bröden kokas i vatten innan de gräddas i ugn, och resultatet blir underbara färska bagelbröd som du kan rosta vid servering och äta med färskost.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

Gör så här
00:05:00
00:10:00
00:30:00
00:30:00
00:02:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Degen blev mycket bättre när jag vägde mjölet & läs det jäsa längre vid båda jästillfällena. Testade även att kavla ut en del av degen & stryka på hasselnötskräm innan jag vek ihop & skruvade ihop innan jag formade bagels. Kokade efter att de vanliga bröden med bikarbonat & sirap i vattnet. Gräddade sen som vanligt. Det blev succé!
Maria
2025-08-11Jag vägde mjölet exakt 750 gram som det står i receptet och skickade in i kylen över natten efter 30 min. jäsning. Degen blev helt segt perfekt att hantera inför bakning. Inget extra mjöl behövdes. Rullade varje bit till en korv och häftade enkelt ihop till bagel. Har kört receptet många gånger tidigare och det har fungerat ok men att väga mjölet , kalljäsa över natten och smöra plåtar istället för bakplåtspapper gjorde det mindre meckigt och snyggare bagels.
Davorka
2025-07-30Det blev inga bagels, degen va för lös så den gick inte att hantera ordentligt. Gick inte att lyfta från plåten till vattnet. Provade ett par men gav upp, resten åkte in i ugnen utan kokning. Anser mig ändå vara en hyfsat van brödbagare.
Katarina
2025-07-16