Vaniljdröm på två sätt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Vaniljdröm på två sätt

Två recept på vaniljdröm som är utsökt till att servera som tillbehör till efterrätter. Vaniljsåsen och vaniljtoppingen blir fantastiskt goda att servera till exempelvis färska bär eller fruktpajer.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull. Lägg i vaniljstången.
  2. Tillsätt mjölk och grädde. Koka upp. Dra kastrullen från plattan och låt stå i 15 min. Ta upp vaniljstången.
  3. Vispa ihop äggulor, socker och majsstärkelse. Vispa ner lite av mjölken i äggblandningen, häll tillbaka det i kastrullen. Hetta upp såsen på medelvärme under vispning tills den tjocknar. Låt såsen kallna.
  4. Servera vaniljsåsen till bär och fruktpajer. Vaniljstången kan ersättas med 2-3 tsk vaniljsocker (för 4 port) som rörs ner i den kalla såsen.
  5. Vaniljtopping: Vispa ägg och strösocker poröst. Vispa grädden tjock. Vänd ner äggvispet i grädden och någon av smaksättningarna.
  6. Smaksättning: Krydda vaniljtoppingen med vaniljsocker, kanel, stött kardemumma, riven färsk ingefära, rivet skal av citrusfrukter eller skurna örter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 vaniljstång
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 5 msk strösocker
  • 2 tsk majsstärkelse
Gräddig vaniljtopping
  • 2 ägg
  • 3 msk strösocker
  • 1 1/2 dl vispgrädde
Smaksättning
  • vaniljsocker, kanel, stött kardemumma, färsk riven ingefära, rivet skal av citrusfrukter eller skurna örter t ex citronmeliss eller mynta
Lägg till i inköpslistan