Hemgjord koldskål

Betyg 3.6 av 5.52 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Hemgjord koldskål

Danskarnas mesta sommardessert vispar du enkelt ihop själv. Egentligen ska det vara kärnmjölk men lättfil är en bra ersättare. Söta skorpor, eller mandelbiskvier, är det klassiska tillbehöret. Vi smular våra över och toppar med färska jordgubbar. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Hemgjord koldskål

Ingredienser

4 portioner
2 äggulor
1 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk färskpressad citronjuice
1 l lättfil
söta skorpor och jordgubbar till servering

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Får högsta betyg av mig smakar nästan som en dansk kolskål

    Poul

  • Sjukt god. Super lätt å väldigt praktiskt å ha i kylen under sommaren.. Dock ska man inte bland för stora mängder då den kan bli dålig om den får stå för länge..

    Zandra

  • Alles för mycket sucker. 1 Ägg pr liter lättfil.

    Michael

Näringsvärde per portion

Energi1550 KJ / 367 kCal
Fett7 g
Salt0.3 g
Kolhydrater63 g
Protein13 g

Testa liknande recept

  • Enkel bärkrisp
    Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vaniljhjärtan i långpanna
    Betyg 4.4 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Smörrebröd med ägg och fänkål
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad