Tartletter med vaniljkräm och färska bär
Små men otroligt vackra portionsdesserter med underbar vaniljkräm och färska bär efter säsong. Lika goda till efterrätt som till somrigt fika i bersån. Pudra lite florsocker över tartletterna så ser de extra proffsiga ut.
Ingredienser
12 st
Pajskal
300 g vetemjöl eller mandelmjöl
2 dl florsocker
125 g smör i bitar
skal från 1 citron
1 äggula
4 - 6 msk iskallt vatten
Vaniljkräm
5 dl mjölk
3 msk vaniljsocker
1 tsk vaniljpulver
1 dl strösocker
6 st äggulor
3 msk majsstärkelse
50 g mjukt smör
Till servering
färska bär
florsocker
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj mandelmjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Recept och bild från Dansukker.
Gör så här
Näringsberäkningen är räknad på vetemjöl.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi14324 KJ / 340 kCal
Fett16 g
Salt0.23 g
Kolhydrater43 g
Protein5 g
Kommentar
Det blev en bra vaniljsås men ingen kräm 😕
Carmen
2021-01-10