Tartletter med vaniljkräm och färska bär
Små men otroligt vackra portionsdesserter med underbar vaniljkräm och färska bär efter säsong. Lika goda till efterrätt som till somrigt fika i bersån. Pudra lite florsocker över tartletterna så ser de extra proffsiga ut.
Ingredienser
12 st
Pajskal
300 g vetemjöl eller mandelmjöl
2 dl florsocker
125 g smör i bitar
skal från 1 citron
1 äggula
4 - 6 msk iskallt vatten
Vaniljkräm
5 dl mjölk
3 msk vaniljsocker
1 tsk vaniljpulver
1 dl strösocker
6 st äggulor
3 msk majsstärkelse
50 g mjukt smör
Till servering
färska bär
florsocker
Gör så här
Näringsberäkningen är räknad på vetemjöl.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi14324 KJ / 340 kCal
Fett16 g
Salt0.23 g
Kolhydrater43 g
Protein5 g
Kommentar
Det blev en bra vaniljsås men ingen kräm 😕
Carmen
2021-01-10