Hemgjord koldskål

Betyg 3.6 av 5.
49 personer har röstat
4
Hemgjord koldskål

Danskarnas mesta sommardessert vispar du enkelt ihop själv. Egentligen ska det vara kärnmjölk men lättfil är en bra ersättare. Söta skorpor, eller mandelbiskvier, är det klassiska tillbehöret. Vi smular våra över och toppar med färska jordgubbar. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Hemgjord koldskål

Ingredienser

4 portioner
2   äggulor
1 dl  strösocker
1/2 tsk  vaniljpulver
1 msk  färskpressad citronjuice
1 l  lättfil
söta skorpor och jordgubbar till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
49 personer har röstat

Kommentarer

Får högsta betyg av mig smakar nästan som en dansk kolskål

Poul

2023-07-10

Sjukt god. Super lätt å väldigt praktiskt å ha i kylen under sommaren.. Dock ska man inte bland för stora mängder då den kan bli dålig om den får stå för länge..

Zandra

2022-06-29

Alles för mycket sucker. 1 Ägg pr liter lättfil.

Michael

2021-06-18

Näringsvärde per portion

Energi1550 KJ / 367 kCal
Fett7 g
Salt0.3 g
Kolhydrater63 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Enkel bärkrisp
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citronparfait med grenadinesirap och granatäpple
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vaniljpannkakor
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vit prinsesstårta med rabarber och jordgubbar
Betyg 4.2 av 5.
95 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarberparfait med mandelsmul och flädergranité
Betyg 4 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smörrebröd med ägg och fänkål
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga