Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Enkel

Hemgjord koldskål

Danskarnas mesta sommardessert vispar du enkelt ihop själv. Egentligen ska det vara kärnmjölk men lättfil är en bra ersättare. Söta skorpor, eller mandelbiskvier, är det klassiska tillbehöret. Vi smular våra över och toppar med färska jordgubbar. Mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa äggulor och socker vitt och luftigt.
  2. Vispa ner övriga ingredienser. Ställ i kylen ca 30 minuter.
  3. Bjud koldskålen med söta skorpor och bär.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 l lättfil
  • söta skorpor och jordgubbar till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1550 kJ / 367 kCal