Hemgjord koldskål

45
3
Hemgjord koldskål

Danskarnas mesta sommardessert vispar du enkelt ihop själv. Egentligen ska det vara kärnmjölk men lättfil är en bra ersättare. Söta skorpor, eller mandelbiskvier, är det klassiska tillbehöret. Vi smular våra över och toppar med färska jordgubbar. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Hemgjord koldskål

Ingredienser

4 portioner
2 äggulor
1 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk färskpressad citronjuice
1 l lättfil
söta skorpor och jordgubbar till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentarer

Zandra

2022-06-29

Sjukt god. Super lätt å väldigt praktiskt å ha i kylen under sommaren.. Dock ska man inte bland för stora mängder då den kan bli dålig om den får stå för länge..

Michael

2021-06-18

Alles för mycket sucker. 1 Ägg pr liter lättfil.

Josefine

2017-10-24

Jag som är uppvuxen på min danska mormors äkta koldskål borta i grannlandet ger verkligen tummen upp för detta recept. Så nära man kan komma! Kan tipsa om att testa byta ut lättfilen till mellanfil. Vel bekomme!

Näringsvärde per portion

Energi 1550 KJ / 367 kCal
Fett 7 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 63 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden