Hemgjord koldskål
Danskarnas mesta sommardessert vispar du enkelt ihop själv. Egentligen ska det vara kärnmjölk men lättfil är en bra ersättare. Söta skorpor, eller mandelbiskvier, är det klassiska tillbehöret. Vi smular våra över och toppar med färska jordgubbar. Mums!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015
Ingredienser
4 portioner
2 äggulor
1 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk färskpressad citronjuice
1 l lättfil
söta skorpor och jordgubbar till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1550 KJ / 367 kCal
Fett7 g
Salt0.3 g
Kolhydrater63 g
Protein13 g
Kommentarer
Får högsta betyg av mig smakar nästan som en dansk kolskål
Poul
2023-07-10Sjukt god. Super lätt å väldigt praktiskt å ha i kylen under sommaren.. Dock ska man inte bland för stora mängder då den kan bli dålig om den får stå för länge..
Zandra
2022-06-29Alles för mycket sucker. 1 Ägg pr liter lättfil.
Michael
2021-06-18