Hemgjord färskost

Att göra sin egen färskost är inte så svårt som man kan tro. När du gör hemgjord färskost förbereder du filmjölk och gräddfil och smaksätter med oliver, basilika, soltorkade tomater och vitlök. Trevligt och gott.

Gör så här
Ca 650 g räcker till ca 20 portioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
16 stSka göra denna osten nästa vecka och undrar om den går att frysa in ?
Carina
Hej Carina! Jag tror att den här inte klarar infrysning speciellt bra, den blir nog grynig och vattnig är jag rädd. Tyvärr. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Gjorde klar färskosten idag Hade röd paprika o vitlök i olja som jag hackade + gräslök salt o peppar +lite ramslöksolja Blev jättegod Håller på att baka bröd just nu av vasslen från färskosten Allt tillvarataget i dessa dyrtider! MVH Ingrid HH
Ingrid
Hur lång hållbarhet blir det på osten? Samma som filen?
Åsa cecilia
Hej Åsa Cecilia! Osten håller sig upp till en vecka i kylskåp. Hälsningar Niclas
ICA-köket