Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hemgjord äppelyoghurt

Blanda lyxig äppelkompott med tjock yoghurt och låt stå i kylen över natten. Yoghurten tar massor av smak och är supergod på morgonen med granola på toppen.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 7 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv äpplena på ett rivjärn, lägg i en kastrull. Koka upp med vatten, honung, vaniljpulver och kanel. Låt småkoka ca 10 minuter till en fast kräm. Låt svalna.
  2. Blanda sedan med turkisk yoghurt och lägg gärna upp i små glasburkar. Låt stå i kylen över natten.
  3. Till servering: toppa gärna med granola.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är baserat per dl. Granola är inte inräknat i näringsberäkningen.

Ingredienser

Portioner: ca 7 dl
  • 3 medelstora äpplen
  • 2 dl vatten
  • 2 msk honung
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk kanel
  • 5 dl turkisk yoghurt (10 %)
Till servering
  • granola
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 577 kJ / 140 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept