Hemgjord äppelyoghurt

Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
3
Hemgjord äppelyoghurt

Blanda lyxig äppelkompott med tjock yoghurt och låt stå i kylen över natten. Yoghurten tar massor av smak och är supergod på morgonen med granola på toppen.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017

Hemgjord äppelyoghurt

Ingredienser

ca 7 dl
3   medelstora äpplen
2 dl  vatten
2 msk  honung
1 tsk  vaniljpulver eller 1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk  kanel
5 dl  turkisk yoghurt (10 %)

Till servering

granola eller andra knapriga flingor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Hej Catarina och Christina! Det går bra att tillägga honungen senare också. För mycket vatten kan bero på på storleken på äpplena, men även hur vattnig sort som används. Vi kan rekommendera att äpplena bör väga ca 130 g. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2017-09-26

OBS honungen ska inte kokas, då förstörs näringsämnena. Tillsätt honungen vid ca 40 gr.

Christina

2017-09-22

Det verkar vara alldeles för mycket vatten i receptet, det blir bara en vattnig soppa.

Catarina

2017-09-21

Näringsvärde per portion

Energi577 KJ / 140 kCal
Fett7 g
Salt0 g
Kolhydrater14 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Smoothieglass med granola
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frukostglass
Betyg 4.3 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokos- och chiapudding med bär
Betyg 4.3 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Banana split bowl
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Turkisk yoghurt med jordgubbsrippel och granola
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Overnight rye
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga