Hemgjord äppelyoghurt
Blanda lyxig äppelkompott med tjock yoghurt och låt stå i kylen över natten. Yoghurten tar massor av smak och är supergod på morgonen med granola på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017
Ingredienser
ca 7 dl
3 medelstora äpplen
2 dl vatten
2 msk honung
1 tsk vaniljpulver eller 1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
5 dl turkisk yoghurt (10 %)
Till servering
granola eller andra knapriga flingor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är baserat per dl. Granola är inte inräknat i näringsberäkningen.
Energi577 KJ / 140 kCal
Fett7 g
Salt0 g
Kolhydrater14 g
Protein3 g
Kommentarer
Hej Catarina och Christina! Det går bra att tillägga honungen senare också. För mycket vatten kan bero på på storleken på äpplena, men även hur vattnig sort som används. Vi kan rekommendera att äpplena bör väga ca 130 g. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-09-26OBS honungen ska inte kokas, då förstörs näringsämnena. Tillsätt honungen vid ca 40 gr.
Christina
2017-09-22Det verkar vara alldeles för mycket vatten i receptet, det blir bara en vattnig soppa.
Catarina
2017-09-21