Blanda lyxig äppelkompott med tjock yoghurt och låt stå i kylen över natten. Yoghurten tar massor av smak och är supergod på morgonen med granola på toppen.
Ett recept från:
Buffé
nr 9,
2017
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är baserat per dl. Granola är inte inräknat i näringsberäkningen.
Kommentarer
Redaktionen
2017-09-26Hej Catarina och Christina! Det går bra att tillägga honungen senare också. För mycket vatten kan bero på på storleken på äpplena, men även hur vattnig sort som används. Vi kan rekommendera att äpplena bör väga ca 130 g. Hälsningar Michelle
Christina
2017-09-22OBS honungen ska inte kokas, då förstörs näringsämnena. Tillsätt honungen vid ca 40 gr.
Catarina
2017-09-21Det verkar vara alldeles för mycket vatten i receptet, det blir bara en vattnig soppa.