Hemgjord äppelyoghurt

14
3
Hemgjord äppelyoghurt

Blanda lyxig äppelkompott med tjock yoghurt och låt stå i kylen över natten. Yoghurten tar massor av smak och är supergod på morgonen med granola på toppen.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017

Hemgjord äppelyoghurt

Ingredienser

ca 7 dl
3
medelstora äpplen
2 dl
vatten
2 msk
honung
1 tsk
vaniljpulver
1 tsk
kanel
5 dl
turkisk yoghurt (10 %)

Till servering

granola

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är baserat per dl. Granola är inte inräknat i näringsberäkningen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Redaktionen

2017-09-26

Hej Catarina och Christina! Det går bra att tillägga honungen senare också. För mycket vatten kan bero på på storleken på äpplena, men även hur vattnig sort som används. Vi kan rekommendera att äpplena bör väga ca 130 g. Hälsningar Michelle

Christina

2017-09-22

OBS honungen ska inte kokas, då förstörs näringsämnena. Tillsätt honungen vid ca 40 gr.

Catarina

2017-09-21

Det verkar vara alldeles för mycket vatten i receptet, det blir bara en vattnig soppa.

Näringsvärde per portion

Energi 577 KJ / 140 kCal
Fett 7 g
Salt 0 g
Kolhydrater 14 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept