Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Enkel

Chiabowl med yoghurt, pomelo och kanelhavre

Starta dagen med en mättande och fräsch chiabowl! Chiapudding serveras tillsammans med yoghurt och toppas med citrusfrukt, t ex pomelo eller sweetie, passionsfrukt och kanelrostat havre.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Chiapudding: Blanda alla ingredienser till chiapuddingen. Låt stå i kylen minst 4 timmar eller gärna över natten.
  2. Kanelhavre: Rosta havregrynen i en torr panna tills de får lite färg. Tillsätt kanel och honung och rosta ytterligare 1–2 minuter. Sprid ut bakplåtspapper och låt svalna.
  3. Till servering: Skala citrusfrukterna med kniv och skär i skivor. Dela och gröp ur passionsfrukterna.
  4. Fördela chiapudding och yoghurt i skålar. Toppa med citrus, passionsfrukt och kanelhavre.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Chiapudding
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 4 msk chiafrön
  • 1/2 tsk vaniljpulver
Kanelhavre
  • 3 dl havregryn
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 msk flytande honung
Till servering
  • 2 sweetie eller pomelo (2 sweetie motsvarar 1 pomelo)
  • 4 passionsfrukter
  • 4 dl yoghurt (10%)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2310 kJ / 552 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer