UNDER 15 MIN |

Turkisk yoghurt med jordgubbsrippel och granola

Lyxig mellis eller fräsch dessert. Turkisk yoghurt med jordgubbar, granola och färsk mynta tackar man inte nej till oavsett tid på dagen. Den ambitiösa gör egen granola.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Jordgubbsrippel: Ansa jordgubbarna. Mixa dem i en matberedare med florsockret till en puré.
  2. Tillsätt myntan och mixa hastigt ihop.
  3. Till servering: Vispa yoghurten så den blir krämig och fördela i portionsskålar. Häll över jordgubbsrippeln och toppa med granola.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri granola.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Jordgubbsrippel
  • 5 dl jordgubbar
  • 1 msk florsocker
  • 1 - 2 msk hackad mynta
Till servering
  • 4 dl turkisk yoghurt (10%)
  • 2 dl granola
  • av ätbara blommor till garnering

Näringsvärde
Per portion

Energi 1060 kJ / 255 kCal