Frukostglass
Precis som en skål yoghurt med granola och bär. Fast i glassform! För vem säger att yoghurt och flingor måste ätas i skål? Förbered kvällen innan så har du fantastiskt goda frukostglassar klara till morgonen.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017
Ingredienser
6 st
1 1/2 dl grekisk yoghurt (10%)
1/2 dl mjölk (3%)
1 msk honung
1 dl hallon eller blåbär
1/2 dl müsli eller granola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är baserat per glass.
Energi298 KJ / 72 kCal
Fett4 g
Salt0.04 g
Kolhydrater7 g
Protein2 g
Kommentarer
Undrar också var dessa glassformar är köpta?
Maria
2019-08-04Hej Maria! Detta är vanliga plastglas som vi har använt. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-08-06Var kan man köpa glass skålarna
Petra
2019-08-04Hej Petra! Det är inga speciella glassformar. Det är plastglas som används. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-08-06lät mina stå i frysen i ca 3 timmar sen tog jag ur dom ur formarna och la i dubbelfryspåse men ändå så bkev det mest iskristaller och tog en timme att tina till ätbar konsistens har jag gjort något fel? jag gjorde dom i muffinaformar i silikon.
Jenny
2018-01-21Hej Jenny! Yoghurt blir ju ofta lite isigt när man fryser den, men för att motverka det så gott det går kan man vara noga med att blanda honungen och yoghurten ordentligt. Det tar längre tid för yoghurtglass att tina eftersom att den innehåller mindre fett än vanlig. Vi gjorde våra i avlånga, smala formar, då tinar de på cirka 20 minuter. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-01-23