Frukostglass

17
3
Frukostglass

Precis som en skål yoghurt med granola och bär. Fast i glassform! För vem säger att yoghurt och flingor måste ätas i skål? Förbered kvällen innan så har du fantastiskt goda frukostglassar klara till morgonen.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Frukostglass

Ingredienser

6 st glasspinnar
1.5 dl
grekisk yoghurt (10%)
0.5 dl
mjölk (3%)
1 msk
honung
1 dl
hallon eller blåbär
0.5 dl
müsli eller granola

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri müsli/granola.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt och mjölk.

Näringsvärdet är baserat per glass.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Maria

8/4/2019

Undrar också var dessa glassformar är köpta?

Redaktionen ICAse

8/6/2019

Hej Maria! Detta är vanliga plastglas som vi har använt. Hälsningar Michelle

Petra

8/4/2019

Var kan man köpa glass skålarna

Redaktionen ICAse

8/6/2019

Hej Petra! Det är inga speciella glassformar. Det är plastglas som används. Hälsningar Michelle

Jenny

1/21/2018

lät mina stå i frysen i ca 3 timmar sen tog jag ur dom ur formarna och la i dubbelfryspåse men ändå så bkev det mest iskristaller och tog en timme att tina till ätbar konsistens har jag gjort något fel? jag gjorde dom i muffinaformar i silikon.

Redaktionen ICAse

1/23/2018

Hej Jenny! Yoghurt blir ju ofta lite isigt när man fryser den, men för att motverka det så gott det går kan man vara noga med att blanda honungen och yoghurten ordentligt. Det tar längre tid för yoghurtglass att tina eftersom att den innehåller mindre fett än vanlig. Vi gjorde våra i avlånga, smala formar, då tinar de på cirka 20 minuter. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 298 KJ / 72 kCal
Fett 4 g
Salt 0.04 g
Kolhydrater 7 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept