ÖVER 60 MIN | Enkel

Smoothieglass med granola

Sugen på att göra egen glass? Prova vårt recept på smoothieglass – en enkel och lite mer nyttig glass som inte är sötad med socker utan med lite honung. Smoothie gjord på banan, jordgubbar, kokosmjölk och yoghurt utgör basen till glasspinnen.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 6 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa alla ingredienser utom granolan. Fördela granolan i botten på 6 glasspinneformar (för 6 port). Häll på smoothien och stick ner glasspinnar.
  2. Frys minst 6 timmar.

För alla

Kontrollera noga innehållet i granolan.
Gör glutenfri: välj glutenfri granola.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Spara och diska av glasspinnar i trä, de går att återanvända.

Ingredienser

Portioner: ca 6 st
  • 1 stor skivad banan (à ca 150 g)
  • 2 dl frysta jordgubbar
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 dl kokosmjölk
  • 2 msk honung
  • 2 dl naturell yoghurt (3%)
  • 2 dl granola

Näringsvärde
Per portion

Energi 711 kJ / 170 kCal