Gräddpudding med rosengeranium och smultron

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
1
Gräddpudding med rosengeranium och smultron

Gräddpudding med rosengeranium och smultron är en härligt söt och somrig dessert. Smultron och citron är tongivande smaker. Det är spännande och hänförande.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007

Gräddpudding med rosengeranium och smultron

Ingredienser

4 portioner
8 - 10   rosengeraniumblad eller rivet citronskal (10 rosengeraniumblad motsvarar rivet skal av 1/2 citron)
4 dl  grädde (valfri sort)
1 dl  strösocker
200 g  smultron eller andra röda bär
1 msk  strösocker
2   gelatinblad
1 msk  vatten till smältning

Garnering

lite smultron och gärna rosengeraniumblommor

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot t ex havrebaserad gräddersättning från Beneviva, Oatly Imat eller Go.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Lyckas man skrapa ihop 200g smultron är det allra godast - Rosengeranium går i handeln som doktor Westerlunds blomma och är att föredra framför citron.

Viveka

2013-07-27

Testa liknande recept

Pannacotta
Betyg 4.8 av 5.
111 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Polly Påsk pannacotta
Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Charlotte russe
Betyg 3.8 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lyxröra med jordgubbar & lemon curd
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ananas med marshmallowstäcke
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gräddfilspannacotta med apelsin, vanilj och jordgubbsgelé
Betyg 2.6 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga