Gräddpudding med rosengeranium och smultron
Gräddpudding med rosengeranium och smultron är en härligt söt och somrig dessert. Smultron och citron är tongivande smaker. Det är spännande och hänförande.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007
Ingredienser
4 portioner
8 - 10 rosengeraniumblad eller rivet citronskal (10 rosengeraniumblad motsvarar rivet skal av 1/2 citron)
4 dl grädde (valfri sort)
1 dl strösocker
200 g smultron eller andra röda bär
1 msk strösocker
2 gelatinblad
1 msk vatten till smältning
Garnering
lite smultron och gärna rosengeraniumblommor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Lyckas man skrapa ihop 200g smultron är det allra godast - Rosengeranium går i handeln som doktor Westerlunds blomma och är att föredra framför citron.
Viveka
2013-07-27