Gräddpudding med rosengeranium och smultron | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Gräddpudding med rosengeranium och smultron

Gräddpudding med rosengeranium och smultron är en härligt söt och somrig dessert. Smultron och citron är tongivande smaker. Det är spännande och hänförande.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj bladen och riv dem i mindre bitar. Koka upp grädde, socker och blad. Låt det stå 1 timme så bladen hinner ge smak.
  2. Rensa bären och lägg dem i en kastrull med sockret. Spara några till dekoration. Hetta upp bären och rör tills sockret smält. Fördela i glasen.
  3. Sila bort rosengeraniumbladen från gräddblandningen.
  4. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter. Ta upp dem och smält dem på svag värme i en kastrull med vattnet (eller i mikro). Vispa i det i gräddblandningen.
  5. Häll blandningen över smultronen i glasen och ställ kallt minst 3-4 timmar eller över natten. Garnera med lite smultron och gärna blommor och blad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot t ex havrebaserad gräddersättning från Beneviva, Oatly Imat eller Go.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 rosengeraniumblad eller rivet citronskal (10 rosengeraniumblad motsvarar rivet skal av 1/2 citron)
  • 4 dl grädde (valfri sort)
  • 1 dl strösocker
  • 200 g smultron eller andra röda bär
  • 1 msk strösocker
  • 2 gelatinblad
  • 1 msk vatten till smältning
Garnering
  • lite smultron och gärna rosengeraniumblommor
Lägg till i inköpslistan