Hemgjord äppelsorbet med vaniljpudding

Betyg 3.4 av 5.39 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Hemgjord äppelsorbet med vaniljpudding

Ta vara på säsongens äpplen och gör en syrlig äppelsorbet som förutom färska gröna äpplen innehåller äppelmust och citronjuice. Kombinera med den lenaste av puddingar smaksatt med äkta vanilj. Skala äpplena om du föredrar en helt igenom slät sorbet.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Hemgjord äppelsorbet med vaniljpudding

Ingredienser

4 portioner

Sorbet

2 gröna äpplen (ca 300 g)
5 msk florsocker
1/2 dl äppelmust
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk glykos

Vaniljpudding

2 msk ljus sirap
1 1/2 gelatinblad
1/2 vaniljstång
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker

Till servering

mynta

Gör så här

04:00:00
00:05:00
06:00:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Vanilj puddingen satte sig inte ordentligt trots dubbla rekommenderade tiden i kyl.

    Emma

Näringsvärde per portion

Energi1716 KJ / 410 kCal
Fett25 g
Salt0.16 g
Kolhydrater43 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Citrussorbet med ångad maräng och rostade nötter
Betyg 3.5 av 5.46 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Champagnesorbet med mynta
Betyg 3.9 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grefve Pehrs äppelsorbet
Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kvargmousse med hallongranité
Betyg 3.2 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sorbet float med melon
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Salmbärssorbet i dinkelkorg
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad