UNDER 15 MIN | Enkel

Varm äppelmust med saffran

Varm vanilj- och saffransdoftande äppelmust är perfekt att servera på ditt glöggmingel, adventsfika eller till vinterutflykten. Enkelt och mycket gott för stora och små!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och skiva äpplet. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna.
  2. Värm musten tillsammans med äppelskivor, vaniljkärnor och stång, saffran och russin.
  3. Servera den varma musten i koppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 äpple
  • 1 vaniljstång
  • 1 1/2 l äppelmust
  • 1/2 g saffran
  • 1 dl sultanrussin

Näringsvärde
Per portion

Energi 633 kJ / 146 kCal