Hembakat pitabröd

Betyg 3.5 av 5.177 personer har röstat
Receptet har 18 kommentarer
Nyckelhålsmärkt.
Hembakat pitabröd

Ett enkelt recept på härligt hembakat pitabröd! Pitabröd passar till många maträtter, framförallt mat från arabvärlden och Indien. Du gör det av jäst, vatten, salt, rågsikt och vetemjöl.

Hembakat pitabröd

Ingredienser

12 st
25 g färsk jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
2 dl rågsikt
4 - 5 dl vetemjöl special

Gör så här

00:05:00
00:20:00
00:30:00
00:06:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

18 st
  • Jag bara älskar detta recept, barnen också. Dom blir så goda. Jag brukar dock göra 8 st istället för 12, då jag tycker det blir bättre storlek.

    Maria

  • Nja, sådär. Förvärmda plåtar, som i andra recept, är nog ett måste för bra resultat. Andra plåten blev bättre just då jag använde den varma plåten från första gräddningen. Men smaken var det ju inget fel på, betydlig godare än de man köper.

    Paula

  • Jag bytte ut saltet med socker. Så gott.

    Mattias

  • Jättegoda pitabröd, väldigt enkla att göra också!

    Bella

  • Verkligen ett kanonrecept! Lätt att baka och barn och barnbarn älskade bröden! Så bra att ha till hands för allehanda fyllningar!

    Cecilia

  • Funkar det med vanlig mjöl? Och måste man ha rågsikt? Har inget hemma bara vanlig mjöl :)

    Nathalie

    Hej Nathalie! Ja, det går bra med vetemjöl (misstänker att det är det du menar med vanligt mjöl 😉). Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Supergoda och lätta att baka. Mycket godare än köpta. Har alltid i frysen. Lätta och snabbt att fylla med något gott när man har bråttom. En god sallad, köttfärsröra, tonfisk kyckling, ja hur mycket som helt att variera med. 😀

    Gun

  • Bra recept! Blev precis som tänkt, mycket godare än färdigköpta bröd och passar att fylla med nästan vad som helst. Tips - kavla dem inte för tunnt och grädda inte för länge så blir de perfekta 👌

    Elin

  • Gjorde dubbel sats men degen var så fruktansvärt kladdig så fick lägga till 2dl mjöl. Fortfarande kladdig men lättare att arbeta med. Hur ska konsistensen vara innan den ska jäsa?

    Olivia

    Hej Olivia! Hmm... undrar om du fick i rätt mängd mjöl? Degen ska vara hanterbar i konsistensen, varken kladdig eller fast... Om den beskrivningen nu hjälper något! Hoppas att du vill testa receptet en gång till! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Bytte ut rågsikt mot grahamsmjöl med gott resultat. Fina bröd som lyfte bra så att det blev lätt att fylla dem.

    Carl johan

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per bröd.
Energi512 KJ / 121 kCal
Fett0.5 g
Salt0.58 g
Kolhydrater24 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Sommarfrallor
    Betyg 3.1 av 5.241 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vörtbröd med pomerans och ingefära
    Betyg 3.4 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalljästa frallor
    Betyg 4 av 5.432 personer har röstat
    Receptet har 86 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bondbröd med pumpakärnor
    Betyg 3.9 av 5.72 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gotlandslimpa
    Betyg 4.3 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vörtbröd
    Betyg 4.2 av 5.64 personer har röstat
    Receptet har 20 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad