Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Äppeltarte med mandelmassa

En hänförande efterrätt som passar såväl till midsommar som jul! Med färdiga smördegsplattor går den väldigt snabbt att tillaga. Servera äppeltarten med vispad grädde eller en kula vaniljglass!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skär plattorna på mitten och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
  3. Skala och riv äpplena grovt. Fördela äppelrivet i mitten på varje platta. Riv mandelmassan. Strö mandelmassa och pudra kanel över tarterna.
  4. Ställ in i ugnen i ca 25 minuter, eller tills tarten fått fin färg. Servera med vispad grädde.

För alla

Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg, finns fryst från DS/Fria bröd.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 4 frysta, tinade smördegsplattor
  • 3 1/2 syrliga äpplen
  • 150 g mandelmassa
  • 1 krm malen kanel
  • ev vispad grädde till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?