Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Helgskinka med melon, gurksallad och fetaost

Ett oemotståndligt, lättlagat och fräscht recept på helgskinka med melon, gurksallad och fetaost. Du gör det av bland annat honungsmelon, gurka, rädisor, citron, feta och gräslök. Servera med skinka och bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär av skalet från melonen. Dela den i halvor och gröp ur kärnorna. Skala och kärna ur gurkan. Skölj och ansa rädisorna. Skär melon, gurka och rädisor i tunna skivor.
  2. Pressa ur citronjuicen och blanda den med olivoljan. Blanda marinaden med melon och grönsaker.
  3. Smula fetaosten och skär gräslöken. 
  4. Lägg melonsalladen på ett fat. Strö över fetaost och gräslök.
  5. Servera melonsalladen med helgskinka och bröd.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: lite feta kan ev tålas, uteslut den annars.
Gör mjölkproteinfri: uteslut fetaosten och servera med mjölkfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 cantaloupemelon eller honungsmelon
  • 1 gurka
  • 20 rädisor
  • 1/2 citron
  • 3 msk olivolja
  • 150 g fetaost
  • 1 kruka gräslök
Till servering
  • 8 tunna skivor skinka
  • bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1977 kJ / 473 kCal