Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Helgskinka med melonsallad och feta

Skinka och melon är en klassisk kombination. Här i en ovanlig version med helgskinka, syrlig fetaost och en väldigt fräsch gurka-, rädis- och melonsallad. Strö över hackad gräslök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 (buffé) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och kärna ur melonen och gurkan. Skölj och ansa rädisorna. Skär melon, gurka och rädisor i tunna skivor. 
  2. Pressa ur citronsaften och blanda den med olivoljan. Blanda marinaden med melon och grönsakerna. 
  3. Smula fetaosten och skär gräslöken.
  4. Lägg melonsalladen på ett fat. Strö över fetaost och gräslök. Servera melonsalladen med helgskinka och bröd.

Näringsberäkningen är beräknad per styck.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: lite fetaost kan ev tålas. Uteslut annars.
Gör mjölkproteinfri: uteslut fetaosten.

Ingredienser

Portioner: 8 (buffé)
  • ca 20 tunna skivor helgskinka
  • 1 cantaloupemelon eller honungsmelon
  • 1 gurka
  • 20 rädisor
  • 1 citron
  • 1 dl olivolja
  • 150 g fetaost
  • 1 kruka gräslök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1467 kJ / 351 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer