Äpple- och blomkålssallad med färsk basilika | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Äpple- och blomkålssallad med färsk basilika

Frisk och fruktig sallad som tillbehör till grillad grönsakskorv. Gärna med rostad färskpotatis vid sidan av. Svenska smaker av blomkål, gröna äpplen och vinäger möter fyllig basilika.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och dela blomkålen i buketter. Stek dem i oljan, smaksätt med salt och peppar.
  2. Dela, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Skär basilikan grovt och riv salladen i grova ”bitar”.
  3. Blanda blomkål, äpple, basilika och sallad med dressingen. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Servera blomkålssalladen med grillad grönsakskorv och rostad färskpotatis

För alla

Rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 2 gröna äpplen
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka krispsallad
Dressing
  • 2 msk äppelcidervinäger eller rödvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
Till servering
  • grönsakskorv rotfrukter
  • färskpotatis
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1680 kJ / 402 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept