Havtornssill | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Havtornssill

Smarrig havtornssill är perfekt att bjuda av på sommarens buffébord! För bästa smak så gör du din goda sill någon dag före den ska serveras genom att varva salt sill med en smarrig lag med havtorn, lök och lite citrongräs. Gott och vackert!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp socker, vatten och ättiksprit. Skala och skär morot och lök i skivor. Skiva citrongräset.
  2. Lägg havtorn, lagerblad och det skivade i lagen. Låt kallna.
  3. Skär sillen i sneda bitar. Varva sill och lag i en burk. Låt stå i kylskåpet minst 1 dygn före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 1 morot
  • 1 silverlök
  • 2 citrongrässtjälkar
  • 2 dl havtornsbär
  • 4 lagerblad
  • 2 burkar inläggningssill (à 420 g)
Lägg till i inköpslistan