Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Havrekex

Gör hemmagjorda läckra kex att ha till ostbrickan, kalas eller fika. Till detta mumsiga recept på havrekex behöver du bland annat smör, mjöl, havregryn, fänkålsfrön och bikarbonat.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 kex portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret och låt det svalna något. Tillsätt mjölk, salt och fänkål.
  2. Blanda havregryn, vetemjöl, bikarbonat och bakpulver och rör ner i smöret. Arbeta ihop till en deg.
  3. Kavla ut direkt på en bakpappersklädd plåt. Kavla sista gången med en kruskavel eller nagga med gaffel. Skär degen i rutor. Låt stå tills ugnen är varm.
  4. Värm ugnen till 200°C.
  5. Grädda på nedersta falsen i 10-15 minuter, tills kexen har fått tillräckligt med färg.
  6. Servera gärna tillsammans med Färskost.

Ingredienser

Portioner: 30 kex
  • 150 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 3 1/2 dl havregryn
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?