Havrekaka med kardemumma

En riktigt god ”bake-off-kaka” är alltid bra att ha hemma. Blanda ihop degen och förvara rullen i frysen, skiva och grädda efterhand! Här är en spröd och god variant med havre och kardemumma. Använd ren havre så blir kakorna helt glutenfria.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Gör så här
01:00:00
00:15:00
Näringsberäkningen är per kaka.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi365 KJ / 87 kCal
Fett5 g
Salt0.13 g
Kolhydrater9 g
Protein2 g
Kommentarer
4 stJag byter ut smöret mot mjölkfritt margarin och ägget mot ½ dl äppelmos + ½ tsk bakpulver så blev kakorna dessutom fria från mjölkprotein, laktos och ägg. Perfekta i sammanhang med många allergier.
Eva
Goda kakor, brukar byta ut mjölet till det jag har hemma, ibland till någon dl hel mandel och idag bytte 2 av dl mjöl till malda jordnötter resp hasselnötsmjöl.
Eva
varför ska ugnen sättas på först av allt, dessutom när degen ska stå en timme i kylen
Leo
Hej Leo! Ja, nu blev det lite tokigt. Bättre att sätta igång ugnen senare. Tack för hjälpen så vi kunde ändra i receptet. Hälsningar Michelle
ICA-köket