Havregrynsgröt med banan och blåbär

Att laga din havregrynsgröt på mjölk är ett enkelt sätt att göra gröten extra krämig. Dessutom kan du variera den genom att tillsätta exempelvis kardemumma eller ingefära. Gott och mättande!

Ingredienser
1 portion
1 dl havregryn
2 dl laktosfri mjölkdryck
1 krm salt
1/2 mosad banan
1/2 dl blåbär
kanel
kardemumma
ingefära
För alla
Fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn famställda av ren havre.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölkdrycken mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Recept och bild i samarbete med Skånemejerier MåVäl.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1249 KJ / 298 kCal
Fett6 g
Salt1.6 g
Kolhydrater47 g
Protein12 g
Kommentarer
Blanda i frysta blåbär det sista så tinar dem och gröten får en fin färg.
Martina
2021-03-14Kan tipsa om att värmd, skummad mjölk på med en skvätt kanel.
Petra
2021-01-28Hej Petra! Mums! Vilket toppentips! Tack för att du delar med dig av det! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-01-28