Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Havregrynsgröt med banan och blåbär

Att laga din havregrynsgröt på mjölk är ett enkelt sätt att göra gröten extra krämig. Dessutom kan du variera den genom att tillsätta exempelvis kardemumma eller ingefära. Gott och mättande!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda havregryn, mjölk och salt i en kastrull.
  2. Koka i ett par minuter och blanda ner en mosad banan precis innan gröten är klar.
  3. Lägg upp på en tallrik och tillsätt blåbär, kanel, kardemumma eller ingefära.
  4. Häll ev. mjölk ovanpå gröten.

För alla

Fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn famställda av ren havre.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och bild i samarbete med Skånemejerier MåVäl.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl laktosfri mjölk
  • 1 krm salt
  • 1/2 mosad banan
  • 1/2 dl blåbär
  • kanel
  • kardemumma
  • ev ingefära
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1249 kJ / 298 kCal