Havrefrallor med tranbär

Finns det något bättre än att starta dagen med hemgjorda frallor? Dessa godingar får härlig textur från linfrön och solroskärnor, och tranbär tillför en ljuvlig sötma. Toppa frallorna med pumpakärnor och solrosfrön och servera med exempelvis ost, gurka och paprika. Gott och mättande!
Samarbete med:
Risenta

Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är berknat på frallornas torrvikt och per st.
Energi800 KJ / 192 kCal
Fett5 g
Salt1 g
Kolhydrater29 g
Protein5 g

Kommentarer
8 stHej! Jag har varken varmluftsugn eller köksmaskin, kan man få till dessa bra ändå? Mvh Sofia
Sofia
Hej Sofia! Tack för din fråga. Ja, du kan göra frallorna i en vanlig ugn och utan köksmaskin.Knåda degen ungefär dubbelt så länge som det står när man ska göra med maskin och se till att degen är jämn och fin. Vad kommer till ugnen så behöver du höja ugnsvärmen till 220°C (över och under värme), grädda frallorna i mitten av ugnen och ha koll på frallorna i ugnen under gräddningstiden. Börja grädda frallorna 10-15 minuter och titta till därefter regelbundet för att hålla koll på när frallorna är färdigbakta. Lycka till och hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket
Väldigt god smak men de jäste utåt och inte uppåt och var för kladdiga att ha under bakduk, de jäste fast i duken. Behövs mer mjöl än receptet anger.
Rebecka
Favoriter!
Marie
Supergoda! Man smakar inte att de är glutenfria
Gustav
Fick bara till en rinnande smet, gick alltså inte att ”klicka” ut . För lite mjöl ? i receptet.
Susanne
Dessa jäser tyvärr inte för mig trots rätt temperatur etc. Har gjort om degen två gånger med två olika jäst-kuber, och ändå händer ingenting. Tråkigt, för se såg riktigt goda ut på bild!
Klara
Blev jättegoda!
Annkatrin
Hej! Fällorna står på jäsning och doftar underbart. Vill dock kommentera obanstående; dessa frallor är ju glutenfria då de varken innehåller vete, råg eller korn.
Ulrika
Hej Ulrika! Frallorna bakas på havremjöl som inte alltid är helt glutenfritt tyvärr. Ska brödet vara garanterat glutenfritt måste du välja ett glutenfritt havremjöl framställt av rent havre. Hälsningar Michelle
ICA-köket