Nötig cheesecake | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Nötig cheesecake

För att baka den här nötiga cheesecaken med hasselnötskräm och rostade hasselnötter behövs ingen ugn. Bjud som dessert på nyår eller fixa fram när det är läge för finfika. Extra effektfull blir cheesecaken genom att ringla smält nougat över den.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Krossa kexen till smulor med fingrarna, mixa dem fint i en matberedare eller lägg dem i en plastpåse och smula dem med en kavel. 
  3. Lägg smulorna i en bunke och rör ner smöret. 
  4. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen.
  5. Vispa färskost och florsocker ca 2 minuter med elvisp. Rör ner hasselnötskrämen, fortsätt vispa till en slät kräm. Häll krämen över bottnen.
  6. Grovhacka nötterna och strö över. Ringla ev smält nougat över.
  7. Låt cheesecaken vila i kylen minst 3 timmar.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Välj glutenfria digestivekex.
Gör äggfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på kexen.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 75 g smör
  • 200 g digestivekex
  • 400 g färskost
  • 1 dl florsocker
  • 1 burk hasselnötskräm (à ca 350 g)
  • 2 dl rostade hasselnötter
  • ev 50 g nougat till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2246 kJ / 537 kCal