Nötig cheesecake
För att baka den här nötiga cheesecaken med hasselnötskräm och rostade hasselnötter behövs ingen ugn. Bjud som dessert på nyår eller fixa fram när det är läge för finfika. Extra effektfull blir cheesecaken genom att ringla smält nougat över den.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014
Ingredienser
10 portioner
75 g smör
200 g digestivekex
400 g färskost
1 dl florsocker
1 burk hasselnötskräm (à ca 350 g)
2 dl rostade hasselnötter
ev 50 g nougat till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2246 KJ / 537 kCal
Fett40 g
Salt0.57 g
Kolhydrater38 g
Protein7 g
Kommentarer
Jätte god och enkel att göra! :-)
Hanna
2021-03-20”Låt vila i kylen” - behöver den inte frysas?
Tove
2020-12-27Hasselnötskräm - är det typ Nutella som avses?
Tove
2020-12-27Hej Tove! Ja, typ Nutella eller varför inte ICAs egen goda hasselnötskräm! 😉 Hoppas att du gillar cheesecaken! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-01-04