Sommartårta med hallon, nötter och vaniljkräm
Utsökt sommartårta med hallon, nötter och vaniljkräm. Tårtan med ljuvlig hasselnötsbotten, suverän vaniljkräm och knapriga savoiardikex är en dröm att servera!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010
Ingredienser
10 bitar
Hasselnötsbotten
200 g hasselnötter
4 ägg
2 1/2 dl socker
smör till formen
Hallonblandning
250 g hallon
4/5 dl socker
Vaniljkräm
1 vaniljstång
2 1/2 dl mjölk
6 msk socker
4 gelatinblad
4 äggulor
3 dl vispgrädde
Till servering
färska bär till garnering
1 paket savoiardikex (à 200 g)
För alla
Tårtan innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria kex.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Tips
Tårtan går bra att frysa, ta i så fall fram den 2-3 timmar innan den ska serveras.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Den godaste tårta man kan tänka sig.
Elisabeth
2013-04-13Jag gjorde denna mjölkfri genom att använda färdig vaniljvisp blandat med vispbar mjölkfri grädde och extra vaniljstång för att göra vaniljsåsen, la i gelatin för att få den att stelna lite. Bytte färska hallon mot jordgubbssylt och färska jordgubbar!
Marina
2010-06-26