Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Cassataglass

Vad är bättre på en varm sommardag än en krämig glass? Cassataglassen får sina fantastiska smaker av hasselnötter, cocktailbär och choklad. Servera och njut av glassen till ett kex eller två!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta nötterna i en torr stekpanna. Låt kallna och hacka dem grovt. Låt cocktailbären rinna av. Hacka bär och choklad.
  2. Rör glassen smidig, gärna med elvisp. Tillsätt nötter, bär och choklad. Låt glassen stå i frysen men ta ut den ca 15 min innan servering.
  3. Servera gärna ett kex eller en kaka till glassen.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 100 g hasselnötter
  • 1 burk röda cocktailbär (à 113 g)
  • 100 g mörk choklad typ blockchoklad
  • 2 l vaniljglass
  • ev kex eller kakor till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?