Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Laxcrêpes med ruccolassallad

Bjud på lyxiga laxcrêpes med ruccolasallad som du tillagar efter detta underbara recept. Fyll dina nygräddade crêpes med din mumsiga blandning av rosémarinerad lax och krispig ruccolasallad. Servera rullarna som en trevlig entrérätt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fyllning: Börja med att gnida in laxbitarna med en blandning av salt, socker och rosépeppar. Låt dem ligga svalt ca 2 tim.
  2. Crêpes: Blanda mjöl och vatten i en skål och rör till en slät smet. Vispa i äggen, ett i taget, och häll i mjölken och det smälta matfettet. Låt gärna smeten stå en stund och svälla.
  3. Hetta upp en crêpespanna eller liten stekpanna. Lägg i en liten klick matfett till första laggen. Grädda tunna crêpes. Lägg på laxen och ruccolasalladen. Lägg dem på ett lätt smort ugnssäkert fat, med skarven nedåt. Pensla dem ev med lite smält smör och strö över riven ost.
  4. Gratinering: Gratinera i 225°C, ca 15 min eller tills osten smält och fått fin färg. Servera som entrérätt med ruccolasallad dressad med pressad citron.

Ingredienser

Portioner: 4
Crêpes
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 25 g smält smör eller margarin
Fyllning
  • 6 bitar laxfilé (à ca 60 g)
  • 1/2 msk salt
  • 1/2 msk socker
  • 1 tsk krossad rosépeppar
  • 1 kruka ruccolasallad (à ca 125 g)
Gratinering
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 dl riven ost
  • 1/2 kruka ruccolasallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1560 kJ / 370 kCal
Fett: 23 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer