Ingefärscrêpes med chokladfyllning | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ingefärscrêpes med chokladfyllning

Spännande crêpes med annorlunda karaktär av den stingiga ingefäran. Chokladfyllningen är närmast gudomlig och gör dessa crêpes till en förstaklassig efterrätt, som kommer att bli väldigt uppskattad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med fyllningen. Bryt chokladen i mindre bitar i en skål. Smält chokladen i vattenbad eller i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W), 1-2 min.
  2. Dela ägget och rör i äggulan i chokladen. Tillsätt ingefära och låt svalna.
  3. Vispa äggvitan och grädden till fasta skum i varsin bunke. Vänd först ner grädden och sedan äggvitan i chokladen. Ställ kallt att stelna ca 1 tim.
  4. Vispa samman ägg, mjölk och mjöl till en klimpfri smet. Tillsätt ingefära och socker.
  5. Smält matfettet i en crèpes- eller liten stekpanna. Häll matfettet i smeten. Grädda 8 tunna crèpes (för 4 port) av smeten och lägg dem att kallna på en tallrik med en remsa smörgåspapper mellan.
  6. Fördela chokladfyllningen på crèpsen och rulla ihop till små strutar. Sikta över lite florsocker. Servera, gärna med någon exotisk frukt tex physalis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 1 msk socker
  • 1 msk margarin eller smör
  • 2 dl mjölk
Fyllning
  • 75 g mörk blockchoklad
  • 1 ägg
  • 1 1/2 tsk färskriven ingefära
  • 1 dl vispgrädde
Garnering
  • florsocker
Lägg till i inköpslistan