Hasselbackspumpa med frökrisp och fetaost

Tillaga pumpa på hasselbackspotatis-vis! Resultatet blir en mjuk och saftig pumpa med ett krispigt yttre bestående av ströbröd, örter och hackade pumpakärnor. Toppa hasselbackspumpan med smulad fetaost och servera gärna med krämig yoghurt.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Ingredienser
4 portioner
2 små butternutpumpor (à ca 500 g)
3/4 tsk salt
25 g smör
1 riven vitlöksklyfta
2 msk hackade örter (t ex rosmarin och persilja)
2 krm chilipulver
Frökrisp
1 dl pumpakärnor
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
2 msk hackad persilja
2 msk rapsolja
1 krm salt
Till servering
150 g fetaost
Gör så här
00:40:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
8 stJag som inte brukar gillar pumpa är väldigt glatt överraskad av denna rätt. Supergott. Gjorde med hokkaido. Serverade med fetaost och creme Fraiche. Hade bröd till.
Evelina
Gott och hyfsat enkelt, nu ett av mina favoritrecept! Perfekt att göra matlådor av. Skippa inte frökrispet, det höjer hela rätten.
Camilla
Riktigt gott och lättlagat, även om det tar sin lilla tid i ugnen.
Kelly