Hasselbackspotatis med löjrom och gräddfil

Betyg 4.6 av 5.22 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Hasselbackspotatis med löjrom och gräddfil

Löjrom är nästan ett måste på nyår, men det går såklart lika bra med stenbitsrom. Här toppas krispiga små minihasselbackspotatisar på lyxigaste vis med gräddfil, rom och gräslök. Perfekta små munbitar till förrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Hasselbackspotatis med löjrom och gräddfil

Ingredienser

12 portioner
12 små potatisar (t ex. ratte eller delikatesspotatis)
1/2 tsk salt
25 g smör
80 g löj- eller stenbitsrom
1/2 dl gräddfil
2 msk finskuren gräslök
dillvippor (till garnering)

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • super gott prova gärna himla gott

    Jenny

  • Riktigt gott och👏👏👏

    Milena

  • Riktigt, riktigt gott! Ta gärna ut potatisen efter 20 min, häll smöret som är i botten över potatisarna igen och in i ugnen ytterligare 5 min.

    Anna

Näringsvärde per portion

Energi385 KJ / 93 kCal
Fett3 g
Salt0.75 g
Kolhydrater14 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Krustad med mandelpotatis och Västerbotten
Betyg 3 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Raggmunkar i våffeljärn
Betyg 4.5 av 5.46 personer har röstat
Receptet har 17 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Skagentårta
Betyg 3.6 av 5.74 personer har röstat
Receptet har 32 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Krämig stenbitssill
Betyg 3.9 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Langospizza
Betyg 1 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Langos
Betyg 4.4 av 5.289 personer har röstat
Receptet har 55 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad