Hasselbackspotatis med löjrom och gräddfil

Betyg 4.6 av 5.22 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Hasselbackspotatis med löjrom och gräddfil

Löjrom är nästan ett måste på nyår, men det går såklart lika bra med stenbitsrom. Här toppas krispiga små minihasselbackspotatisar på lyxigaste vis med gräddfil, rom och gräslök. Perfekta små munbitar till förrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Hasselbackspotatis med löjrom och gräddfil

Ingredienser

12 portioner
12 små potatisar (t ex. ratte eller delikatesspotatis)
1/2 tsk salt
25 g smör
80 g löj- eller stenbitsrom
1/2 dl gräddfil
2 msk finskuren gräslök
dillvippor (till garnering)

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • super gott prova gärna himla gott

    Jenny

  • Riktigt gott och👏👏👏

    Milena

  • Riktigt, riktigt gott! Ta gärna ut potatisen efter 20 min, häll smöret som är i botten över potatisarna igen och in i ugnen ytterligare 5 min.

    Anna

  • Man ser inte den fina bilden, receptet ligger över den.

    Liselotte

    Hej Liselotte! Ber om ursäkt för det. Har nu tagit bort den stora bilden som blev ofördelaktig på detta recept. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi385 KJ / 93 kCal
Fett3 g
Salt0.75 g
Kolhydrater14 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Raggmunkar i våffeljärn
    Betyg 4.5 av 5.48 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Skagentårta
    Betyg 3.6 av 5.74 personer har röstat
    Receptet har 32 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Langospizza
    Betyg 1 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Langos
    Betyg 4.4 av 5.291 personer har röstat
    Receptet har 56 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Krämig stenbitssill
    Betyg 3.9 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad