Hasselbackspotatis

Betyg 4.2 av 5.532 personer har röstat
Receptet har 86 kommentarer
Hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis är en riktig klassiker som passar till det mesta! Använd fast potatis och skär i tunna skivor, toppa med krispigt ströbröd eller ost som exempelvis parmesan, eller baka precis som den är med smör och salt.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Hasselbackspotatis

Ingredienser

4 portioner
12 fasta potatisar (12 st motsvarar ca 800 g)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 krm paprikapulver
50 g smör
1 1/2 msk ströbröd

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

86 st
  • Tips istället för träslev som hjälpmedel har du grill spett av stål så kan du sticka in två stycken nära botten ,har du långa så kan du göra fler på en gång.sen använder jag smält smör med kryddirna i och pysslar om dem då och då.Panko i stället för ströbrödHar jag riktigt obt om dit kokar jag de skårade potatisarna i 3-4 minuter innan japreppar o h ställer i ugn.Det har funkat bra och minskat tid i ugnen.

    Lisbeth

  • kan ha fått en potatis som inte var så smakrik, därav betyget

    Lars åke

  • Oklart om osten ska läggas på innan potatisen ska in i ugnen eller efteråt

    Ola

    Hej Ola! Just detta recept innehåller ingen ost. Vänliga hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Jättegott, påminner om min barndom.

    Michael

  • Supergott!

    Johan

  • Super gött 😋😋

    Gunilla

  • Smakade kanon, gjorde i kamadon med extra MSG på toppen

    Adam

  • Supergott! Jag lagade i airfryer (200 grader, ca 25 minuter). Lite meckigt med smöret och ösningen, så det hade antagligen varit enklare i ugnen, men där hade jag annat som gick på lägre temperatur. Slutresultatet blev hursomhelst kanon!

    Ann-sofie

  • Glutamat eller glutaminsyra ingår i matens proteiner och finns naturligt i kött, i nästan alla grönsaker samt i vete och soja. Det används också som livsmedelstillsats för att förstärka smaker. Glutamat som tillsats får användas till många olika livsmedel, men exempelvis inte till livsmedel som tillverkas speciellt för spädbarn och småbarn. Glutamat är en livsnödvändig aminosyra, som bildas och ingår naturligt som en viktig del i vår kropp. Den är också en signalsubstans som nervceller använder för kommunikation och ligger till grund för hjärnans basfunktioner som till exempel kognition, minne och inlärning. Dessutom är den viktig för immunförsvaret och mag- och tarmkanalens funktion samt för att hindra att mikroorganismer tar sig in i kroppen. https://www.chalmers.se/aktuellt/nyheter/k-glutamat-i-hjarnan-visar-ovantade-egenskaper/

    Laila

  • Kanongott, vet inte vad en del inte fattar. Ett recept är en fingervisning inte en absolut sanning gå en kurs i matlagning o lär er grunderna eller åk till McDonald’s

    Jan

Näringsvärde per portion

Energi1089 KJ / 261 kCal
Fett11 g
Salt1 g
Kolhydrater35 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Chorizo- och färskpotatisspett
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ranchpotatis
    Betyg 4.2 av 5.43 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hasselbackskorv på falu med mos
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Snabb fiskgratäng med osttäcke
    Betyg 4.2 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad