Hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis är en riktig klassiker som passar till det mesta! Använd fast potatis och skär i tunna skivor, toppa med krispigt ströbröd eller ost som exempelvis parmesan, eller baka precis som den är med smör och salt.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1089 KJ / 261 kCal
Fett11 g
Salt1 g
Kolhydrater35 g
Protein4 g
Kommentarer
Supergott! Jag lagade i airfryer (200 grader, ca 25 minuter). Lite meckigt med smöret och ösningen, så det hade antagligen varit enklare i ugnen, men där hade jag annat som gick på lägre temperatur. Slutresultatet blev hursomhelst kanon!
Ann-sofie
2025-07-02Glutamat eller glutaminsyra ingår i matens proteiner och finns naturligt i kött, i nästan alla grönsaker samt i vete och soja. Det används också som livsmedelstillsats för att förstärka smaker. Glutamat som tillsats får användas till många olika livsmedel, men exempelvis inte till livsmedel som tillverkas speciellt för spädbarn och småbarn. Glutamat är en livsnödvändig aminosyra, som bildas och ingår naturligt som en viktig del i vår kropp. Den är också en signalsubstans som nervceller använder för kommunikation och ligger till grund för hjärnans basfunktioner som till exempel kognition, minne och inlärning. Dessutom är den viktig för immunförsvaret och mag- och tarmkanalens funktion samt för att hindra att mikroorganismer tar sig in i kroppen. https://www.chalmers.se/aktuellt/nyheter/k-glutamat-i-hjarnan-visar-ovantade-egenskaper/
Laila
2025-06-19Kanongott, vet inte vad en del inte fattar. Ett recept är en fingervisning inte en absolut sanning gå en kurs i matlagning o lär er grunderna eller åk till McDonald’s
Jan
2025-05-10