Hårt tunnbröd
Om du vill baka ditt eget tunnbröd ska du testa det här goda receptet på krispigt tunnbröd. Hårt tunnbröd är gott att äta som det är, med smör och pålägg eller som tillbehör till en måltid.
Ingredienser
20 kakor
25 g jäst
25 g smör eller margarin
5 dl mjölk
2 msk brun farin
1/2 tsk salt
1/2 tsk hjorthornssalt
2 dl fint rågmjöl
2 dl rågsikt
ca 6 dl vetemjöl
För alla
Bröden innehåller gluten men är fria från ägg.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör så här
Tips
Om du är ovan att kavla gör en halv sats av degen första gången du bakar.
Gott med bara smör, messmör eller getost. Pröva också att lägga på kokt skivad potatis och stekt eller kokt abborre eller sik på brödet.
Gott med bara smör, messmör eller getost. Pröva också att lägga på kokt skivad potatis och stekt eller kokt abborre eller sik på brödet.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1086 KJ / 259 kCal
Fett4 g
Kolhydrater46.7 g
Protein7.8 g
Kommentarer