Broccoli- och quinoasallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Broccoli- och quinoasallad

Broccoli och sockerärtor är goda matgrönsaker som kan varieras i det oändliga. I den här trevliga quinoasalladen är grönsakerna extra krispiga då det fått svalna i isvatten. Har du inte silverlök kan du istället använda rödlök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Bryt broccolin i små buketter och koka ca 3 minuter i saltat vatten. Kyl av i isvatten. Låt vattnet rinna av ordentligt när broccolin är kall.
  3. Skala broccolistjälken och skiva den tunt, gärna på mandolin. Lägg skivorna i isvatten.
  4. Strimla sockerärtorna, skala och hyvla morötterna tunt och blanda med broccolistjälkarna i vattnet. Skala och skär löken i tunna ringar. 
  5. Blanda citronsaft och olivolja till en dressing. Skär gräslöken fint.
  6. Häll av vattnet från grönsakerna och låt rinna av väl. Blanda alla grönsaker med quinoa och dressing. Vänd ner gräslöken och smaka av med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 2 port röd quinoa
  • 250 g broccoli
  • 150 g sockerärtor
  • 2 små morötter
  • 1 silverlök
  • 1 citron (1 citron motsvarar 3 msk saft)
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 kruka gräslök
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 421 kJ / 101 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept