Harissakyckling med spenat- och quinoasallad

Betyg 3.8 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Nyckelhålsmärkt.
Harissakyckling med spenat- och quinoasallad

Harissa är en tunisisk krydda där chili, vitlök och spiskummin får träda fram med sina styrkor. Tillsammans med kycklingfilé och en syrlig spenat- och quinoasallad blir balansen perfekt.

Harissakyckling med spenat- och quinoasallad

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

2 dl matyoghurt
4 tsk torr harissa
salt
ca 600 g kycklingfilé

Quinoasallad

4 port quinoa
2 morötter
1 kruka bladpersilja
3 tomater
1 rödlök
skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 3 msk saft)
2 1/2 msk olivolja
65 g babyspenat
salt
svartpeppar

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2055 KJ / 492 kCal
Fett18 g
Salt1 g
Kolhydrater33 g
Protein43 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Tabbouleh med quinoa
    Betyg 4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Broccoli- och quinoasallad
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Koka quinoa
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad